Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα ο Λαός παρέλασε φωνάζοντας ΟΧΙ στο 4ο ΡΑΙΧ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι σύμβολο αντίστασης ενάντια στους κατακτητές.
Όταν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της "Δημοκρατίας" υπογράφουν την Κατοχή της Ελλάδας, τότε η στρατιωτική παρέλαση που συμβολίζει την εθνική κυριαρχία, γίνεται από γελοίο έως και αποκρουστικό θέαμα. Και φυσικά προκλητικό.
Η Ελλάδα είναι....
υπό κατοχήν.
Η Ελληνική Κυβέρνηση που μόλις προχθές είπε το μεγάλο ΝΑΙ στους κατακτητές, μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ που είπε ΤΟ 1940 παλληκαρίσια τότε σύσσωμος ο ελληνικός λαός, αλλά -προς τιμήν του- ακόμη και ο τότε στυγνός δικτάτορας, Ιωάννης Μεταξάς.

Και τώρα τι μας ζητάνε αυτοί οι δωσίλογοι;
Να σεβαστούμε την παρέλαση του θράσους τους;
Εγώ μόνο αυτό το θράσος βλέπω να παρελαύνει.
Ποιος να παρελάσει;
Οι μαθητές με DVD αντί για βιβλία;
Οι μαθητές των κλεισμένων σχολείων των μικρών χωριών που αναγκα΄ζονται να ταξιδεύουν 30 χλμ καθημερινά για να πάνε στο σχολείο;
Οι μαθητές που βλέπουν τα σπίτια τους να ρημάζονται από τη φτώχεια και την ανεργία;
Οι μαθητές που βλέπουν τον πατέρα απολυμένο και τη μάνα σε part-time;;;

Ποιος να παρελάσει;
Οι "αντιπαραγωγικοί" στρατιωτικοί;
Αυτοί που φυλώντας τα σύνορά μας, προσφέρουν ασφάλεια στους πολίτες, αλλά δεν προσφέρουν φράγκα στους αλήτες της "Αγοράς".
Οι ΕΠ.ΟΠ που πάνε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους για να φυλάξουν τα σύνορα και για αντάλλαγμα η Κυβέρνηση τους καθυβρίζει και τους μειώνει δραματικά τους μισθούς σε σημείο που ίσα-ίσα φτάνει για το νοίκι και τα ναύλα τους;

Ποιος να παρελάσει γαμώτο και ενώπιον ποιου;
Οι μπάντες των Δήμων που τους έχουν ρημάξει στην περικοπή και τις εφεδρείες;

Τι περιμένουν δηλαδή;
Η Κυβέρνηση και ο ΠτΔ να συμπεριφέρονται ως Κατοχική Κυβέρνηση και οι πολίτες να κάνουν τους αδιάφορους;
Να συμπεριφέρονται οι πολίτες σαν να μην αντιλαμβάνονται ότι είναι υπό κατοχή;
Η μόνη παρέλαση για το ΟΧΙ που αναγνωρίζω εγώ είναι αυτή και έγινε στις 19 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή μισού εκατομμυρίου πολιτών.



Αυτή ήταν η παρέλαση του Ελληνικού Λαού που φώναξε
ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΡΑΙΧ
που επιβάλλει η φασιστική Ευρωπαικη Ένωση, το ΔΝΤ και τα ντόπια συνεταιράκια-υπαλληλάκια τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.



Δεν ξέρω τι στο διάολο λένε πως γιορτάζουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, αλλά ο Ελληνικός Λαός γιορτάζει το ΟΧΙ στους κατακτητές.
Και το γιορτάζει λέγοντας ΟΧΙ στους σημερινούς κατακτητές και όχι χειροκροτώντας την παρέλαση μιας ντροπιασμένης, κατεχόμενης Ελλάδας.

Το σύμβολο της Πανευρωπαικής αντίστασης κατά των κατακτητών, Μανώλης Γλέζος, που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από το σύμβολο της Δημοκρατίας, την Ακρόπολη, δήλωσε:
“Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη!”.

--
http://toixo-toixo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου